VISPAK KUPIO SVJETLOSTKOMERC: ŽELIMO JAČATI LIDERSKU POZICIJU

VISPAK KUPIO SVJETLOSTKOMERC: ŽELIMO JAČATI LIDERSKU POZICIJU

 


Vispak d.d. Visoko je na Sarajevskoj berzi preuzeo 48,8 posto dionica kompanije Svjetlostkomerc  d.d. Sarajevo. S tim u vezi Vispak raspisuje tender u zakonski predviđenom roku za preuzimanje društva Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo, rečeno je za BiznisInfo iz Vispaka. 

Podsjetimo da je BiznisInfo prije nekoliko dana prvi objavio da je velika domaća kompanija preuzela Svjetlostkomerc i da ima namjeru njegovog daljeg razvoja. Većinski vlasnik Vispaka je AS iz Tešnja.

Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo vodeći je bh. maloprodajni lanac specijaliziran za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije i kancelarijskog materijala.

Svjetlostkomerc je lider na tržištu u svojoj branši. Trenutno kompanija posjeduje 17 maloprodajnih objekata vrhunski opremljenih po najvišim standardima koje jedna knjižara treba imati. Naša namjera je jačanje liderske pozicije, širenje poslovanja i upotpunjavanje portfolio novim uslugama i asortimanom”, navode iz kompanije Vispak.

Svetlostkomerc raspolaže sa više od 10.000 kvadratnih metara vlastitog poslovnog prostora od čega je preko 6.000 kvadratnih metara na najatraktivnijem mjestu u Sarajevu. Svjetlostkomerc ima potpisane ugovore o distribuciji i prodaji sa svim relevatnim inostranim i domaćim izdavačkim kućama, autorima knjiga i udžbenika kao i najpoznatijim svjetskim proizvođačima školskog i kancelarijskog materijala, a distribuira brandove kao što su Staedtler, Junior, Double A, Cassa, Walker, Duki Daso, Miquelrius, itd.

Svjetlostkomerc je sinonim za knjižaru u BiH  i veleprodaju školskog pribora i kancelarijskog materijala, i prepoznatljiv je brand na domaćem tržištu, sa tradicijom dužom od 70 godina.

Kompanija trenutno zapošljava 80 radnika.


Preuzeto sa: (Visoko CO BA | www.visoko.co.ba) – (Visoko-Booking | www.visoko-booking.com)

img

Visoko Booking

Related posts

U Visokom otvoren jedan od najljepših mostova u BiH

  U okviru programa obilježavanja Dana općine Visoko otvoren je most koji spaja dva...

Continue reading
by Visoko Booking

VISPAKOVA “ZLATNA DŽEZVA” U ELITE PROGRAMU GRUPE LONDONSKE BERZE

Zlatna džezva ‘case stady’ (studija slučaja) prezentirana je sinoć u okviru UniCredit...

Continue reading
by Visoko Booking

Arheološko – turistički park “Ravne 2” bogatiji za još jednu interesantnu instalaciju

Arheološko – turistički park „Ravne 2“ od danas  je bogatiji za još jednu zanimljivu...

Continue reading
by Visoko Booking

Join The Discussion

EnglishBelgiumBosnia